Как да приготвяме билки?

Лечението с билки е общопризнат метод в алтернативната медицина. За да се възползвате от него обаче, трябва да знаете как да обработите полезните растения. Как приготвяме билки?

Различните методи на приготвяне на билките са част от т.нар. фитотерапия , която пък е дял от фармакологията. Тук болният се лекува с помощта на лекарство, приготвено от частите на лековити растения.

Запарка и отвара

Запарки и отвари се приготвят по сходен начин, като и двете представляват водни извлеци от билките, обработени на водна баня. Обикновено запарката включва цветовете и листата на растението, докато отварата използва стъблото, корените и кората му. Слагате билките в порцеланов или стъклен съд, затваряте ги, заливате ги с необходимото количество вода и ги нагрявате на водна баня.

. След това ги отцеждате и прехвърляте върху тензух или друг тънък плат. Поставяте компреса на болното място и го покривате с други по-плътни кърпи.

Не предприемайте самостоятелно лечение, преди да сте се консултирали с хомеопат или лекар-специалист. Неправилната дозировка и погрешно използваните билки могат да доведат до сериозни увреждания.

Comments are closed.

BizStudio by Sketch Themes
Меню